Lid KC Zoys zilveren plak op WK ParAgility Spanje 2019

Een aantal van jullie hebben het wellicht al meegekregen vanuit de media. Eén van onze trouwe leden Susan Rekveld heeft met haar hond Joy de zilveren plak voor Nederland weten te bemachtigen op de WK in Valencia in Spanje!

Half augustus reisde Susan Rekveld met haar man Leon en haar twee zwarte labrador retrievers Joy (9 jaar) en Jett (3 jaar) af naar Valencia in Spanje! Het was een lange reis van 1900 km voor deelname aan de ParAgility World Championship (PAWC), wereldkampioenschap agility voor handlers met een beperking.

Met beide honden traint Susan bij trainer Henk van Hattem van KC Zoys op de vrijdag avond. Susan is al 34 jaar afhankelijk van een elektrische rolstoel maar dat heeft haar zeker niet weerhouden deze geweldige sport te gaan beoefenen! Zij heeft in 2002 deze PAWC opgericht en dit jaar werd de WK georganiseerd van 22 t/m 25 augustus in Silla een voorstadje van Valencia en er deden ca. 250 honden uit 14 verschillende landen mee.

Joy was begin vorig jaar zwaar geblesseerd geraakt en Susan meende dat haar agility-carrière hiermee gestopt was. Gelukkig werd haar conditie in de loop van het jaar steeds beter en Susan probeerde voorzichtig weer wat agility training met haar. Dit ging steeds beter en Joy werd mede hierdoor weer veel vrolijker! Op dit WK hoefde ze maar 1 parkoers per dag te lopen in de veteranen-klasse, dus Susan dacht: “wat kunnen we verliezen, we gaan lekker plezier hebben saampjes!”.

Joy verraste haar op de eerste dag door een mooi foutloos rondje neer te zetten op de 1e jumping. Niet de snelste tijd maar wel meteen al een bronzen plak op zak! Op het Vast Parkoers liep Joy wederom een foutloos rondje en behaalde een 4e plaats, haar derde parkoers weer een prachtig foutloos rondje, maar tegen de snelle tijden van jonge border collies kon zij niet op en behaalde een 5e plaats. Maar doordat zij 3x foutloos had gelopen binnen de SCT werd ze in het totaalklassement 2e! Dus nog een podiumplaats! 2 Mooie plakken om mee naar huis te nemen! En de vlag die altijd mee gaat in de auto naar het PAWC, kon dit keer mooi uit!

Maar nog een niet gedurfde droom kwam uit! Jett haar jongste hond wordt niet voor niets Jett raket genoemd. Super snel, maar meestal neemt ze de hindernissen nog niet in de juiste volgorde. Toch was haar 2e jumping verrassend en zonder een disqualificatie en op alle parkoersen liep Jett de paaltjes helemaal netjes! Susan kreeg mooie opmerkingen van andere deelnemers dat Jett een super enthousiast en werkwillig hondje is, en met nog meer training en geduld, komt Susan zeker volgend jaar met Jett terug!

Doordat susan tevens in de organisatie zit van dit evenement, is zij nu alweer bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Dan gaat de reis naar Zwitserland ! Wie weet kan Joy dan nog een keertje meedoen?

Super gedaan Susan, Joy en Jett! Van harte gefeliciteerd!