Successen voor Zoys in 2021 bij de Hoopers Mania WK en het NK van Nadac Hoopers

Jacqueline en Veronique, hebben in november samen het (online) Hoopers Mania World Championship voor teams met hun honden Timon (Dwergpoedel van 3 jaar) en Lola (Bordercollie van 3 jaar) gewonnen! Een paar maanden eerder, in de zomer, won Veronique met Lola die toen nog maar 2 jaar jong was ook al goud en met Mila (Mechelse Herder van 5 jaar) brons op de Hoopers Mania World Championship, maar dan individueel.

Op de Nederlandse kampioenschappen van 21 november jl. hebben Veronique en Lola op een haar na net geen goud, maar zilver behaald en werden daarmee runner-up! Met 3 super snelle foutloze rondes stonden ze letterlijk op een halve seconde achter de nummer 1 en ruim 20 seconden op de nummer 3!
Lisa werd met haar nog maar 2-jarige Joa (Australian Cattledog) overall 5e!

Wij willen Jacqueline, Veronique en Lisa natuurlijk van harte feliciteren met hun prestaties!

Verslagje van Jacqueline

Veronique heeft mij last minute gevraagd of we misschien samen met onze honden Lola (Bordercollie) en Timon (Dwergpoedel) een team konden vormen vanuit KC Zoys en Nederland. We noemden ons team: the! Dutch Maniacs (we zijn verder helemaal niet fanatiek of zo hoor ).

Op zaterdag 25 september was het zover; het WK Hoopers Mania Teams ging van start! 32 teams uit 6 landen,te weten Engeland, Finland, Schotland, Zweden, Australië en Nederland, deden mee. Elke week ontvingen we een nieuw parcours per mail. Veronique en Lola liepen hem de ene kant op en Timon en ik de andere kant op.

Alles was netjes aangegeven:afstanden, aantal pogingen, camera plaats, vakken. Er waren bonus seconden te verdienen door vanaf een bepaalde plek te “handlen”.

Elke week op dinsdag stonden we samen op het veld om de WK filmpjes op te nemen. In het licht, in het donker, met regen, met wind, ziek en in topconditie, alles heeft de revue gepasseerd.

Met prachtige tijden gingen we als eerste van onze groep de groepsfase uit en de knock-outfase in. Elke week viel er weer een team af en werden de parcoursen ingewikkelder. De tegenstanders werden nu bepaald door loting. Dat zorgde ervoor dat we vóór de finale al tegen teams moesten strijden die qua tijden wel heel erg dicht bij onze tijden zaten! Maar we bleven overeind in al dit hooper geweld en we bereikten de finale!

Blij als kinderen startten we met het allerlaatste parcours. Het was een lastig parcoursen we mochten maar 1 opname maken en insturen, dus we waren best wel even zenuwachtig.Maar tot onze vreugde konden we beide weer een prachtige ronde neerzetten, sleepte Veronique met Lola wederom bonusseconden binnen en begon het spannende wachten op de laatste uitslag.

In het weekeind kwam de uitslag:we hadden gewonnen!! En zo zijn we toch maar mooi samen wereldkampioenen Hooper Mania voor teams!We zijn trots op onszelf en onze honden. Het was een prachtige ervaring. We hebben veel geleerd, gegroeid als team en vooral ook ongelooflijk veel plezier gehad samen!