Cursussen

Op deze pagina vindt u ons cursusaanbod. Ons voorjaarsseizoen loopt van maart t/m mei en ons najaarsseizoen van september t/m november. Een aantal cursussen gaan door in de zomermaanden. Puppycursussen worden in principe het hele jaar door georganiseerd. Informatie over tarieven van de cursussen en het inschrijfformulier vind u hier. Voor meer informatie over de cursussen kunt u ook mailen naar info@kczoys.nl

Puppycursus

Voor pups van 2 tot en met ca. 5 maanden. We adviseren zo jong mogelijk te beginnen, maar ook als u uw pup niet gelijk uit het nest krijgt kunt u instromen in de puppycursus (mits er plaats is). Regelmatig start er een nieuwe cursus. Voor meer informatie over inhoud van deze cursus zie de pagina ‘Puppy‘.

(naar boven)

Gedrag en Gehoorzaamheid

Basis jonge honden cursus. Voor pups vanaf ca. 5 tot en met 9 maanden en oudere honden die nog niet eerder naar cursus zijn geweest. Voor meer informatie over inhoud van deze cursussen zie de pagina ‘Basiscursus‘.

De SVG (Sportvoorbereidende Gehoorzaamheid) is een een cursus die zich richt op de gehoorzaamheid die praktisch is voor het beoefenen van verschillende sporten, met een focus op de Agility en de Hoopers.
Voor meer informatie over inhoud van deze cursussen zie de pagina ‘SVG‘.

(naar boven)

Agility

De groepen bij agility zijn verdeeld in niveaus:

  • Ag1 (beginners)
  • Ag2
  • Ag3
  • Recreanten
  • Wedstrijdgroep

Voor meer informatie over inhoud van deze cursussen zie de pagina ‘Agility‘.

(naar boven)
 

Hoopers

NADAC Hoopers is in Amerika een onderdeel van de agility waar het draait de samenwerking tussen hond en handler. In een hoopers parcours staan hoopers, tonnen, tunnels en poortjes waar de hond in logische lijnen door- en omheen moet lopen. De handler blijft hierbij op afstand, op een vaste plek in het parcours.In Nederland is het nog een jonge sport die volop in ontwikkeling is. Door de lage belasting is hoopers ook geschikt voor jonge honden (vanaf 6 maanden) en honden met een (lichte) blessure. Vanaf het voorjaarsseizoen 2021 is het ook mogelijk om de Hooperlevels bij ons te doorlopen! Voor meer informatie over inhoud van deze cursus zie de pagina ‘Hoopers‘.

(naar boven)