Lid KC Zoys succesvol op WK in Italië

Als lid van KC Zoys in Amersfoort zijn wij trots op Susan Rekveld die met haar oudste hond Joep mocht terugkeren als wereldkampioen op de 13e ParAgility World Cup (PAWC), wereldkampioenschap Agility voor handlers (begeleider van de hond) met een beperking. Deze werden gehouden van 4 tot en met 7 september in de Cowboys Guest Ranch in het plaatsje Voghera, dit ligt in het noorden van Italië net onder Milaan.

Deze Wereldkampioenschap werd samen georganiseerd met de Internationale Mix & Breed Championship Agility ( IMCA) , wereldkampioenschap agility voor valide deelnemers.

Susan is hier vanaf het begin bij betrokken als organisator, maar uiteraard ook als deelneemster. Agility is een hondenbehendigheidsport waarbij de hond op aanwijzingen van de handler een parkoers doorloopt met maximaal 22 verschillende toestellen, opgesteld in een bepaalde volgorde door een keurmeester. De snelste tijd zonder fouten geeft het beste resultaat. Een geweldige sport, die ondanks de beperking van Susan die
gebruik maakt van een elektrische rolstoel, haar niet heeft weerhouden deze te
gaan beoefenen en welke veel plezier geeft aan haar en haar honden.

De eerste dag is altijd een trainingsdag om de honden te laten wennen aan de ondergrond in de hal en dan vind ook de openingsceremonie plaats waar tevens de verschillende keurmeesters werden voorgesteld. Dit jaar waren dat Marc Sunders uit United Kingdom , Jean Pierre Cavicchioli uit Italië en Arpad Toth uit Hongarije die alle mooie, maar pittige parkoersen hadden neergezet.

Susan had haar beide honden, Labrador Retrievers, ingeschreven voor deelname.
Joy haar jongste hond van 4 jaar oud en Joep haar oudste die volgende maand 10
jaar wordt.

Susan dacht dat haar meeste kansen lagen bij haar jongste hond Joy, maar doordat Joep op alle 3 de wedstrijddagen mooie rondjes liep werd hij op het laatste moment toch nog eerste in het totaalklassement en dat gaf de titel van wereldkampioen. Joep moest het opnemen tegen jonge honden, maar zijn goede conditie en vele ervaring heeft hem toch naar deze plaats gebracht!

Voor Joep 1 x brons, 1 x zilver en 1x goud.

Joy behaalde op beide eerste wedstrijddagen ook 1x brons en 1x zilver, maar op
de laatste dag ging ze in de fout en verloor haar plaats op het podium
totaalklassement, zij werd uiteindelijk 6e.

Als het Nederlands volkslied door de hal galmt geeft dat toch kippenvel voor Susan. Misschien kan Joep volgend jaar nog meedoen, zo niet dan is dit een mooie afsluiting van zijn sportcarrière op het WK.

Susan traint elke vrijdagavond bij hondensportvereniging KC Zoys in Amersfoort en werd daar op 26 september, na haar vakantie, bij de training feestelijk verwelkomd !

SANYO DIGITAL CAMERA

Meer informatie op haar website: www.para-agility.nl.