Basis Gehoorzaamheid

In onze basiscursus wordt gewerkt aan contact met de hond. De cursus sluit aan op onze puppycursus. Naast jonge honden is er ook ruimte voor wat oudere honden die geen cursus hebben gevolgd bij een vereniging.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan een aantal opvoedkundige zaken zoals wandelen zonder trekken en hier komen is leuk. Daarnaast wordt er gewerkt aan een aantal zelfbeheersingsoefeningen. De hond leert zichzelf te beheersen en controle te krijgen over impulsen. Hij leert dat hij pas toegang tot iets krijgt na uw toestemming. Contact maken met de geleider is hierbij essentieel.

Een greep uit de oefeningen:

  • Hier komen is leuk (ook als de hond tussen andere honden staat).
  • Tijdens het wandelen is het leuk bij de baas er wordt dus niet aan de lijn getrokken.
  • Zit is zit ook als er iemand naar jullie toekomt om jullie hond te aaien.
  • Af is af is rust in de hond. Heerlijk voor als u in de zomer op een terras rustig wat wilt drinken en uw hond rustig afligt onder uw tafeltje.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan rust en contact en lichaamsbewustwording. De voorwaarden om een hond überhaupt iets uit te kunnen leggen, zijn rust bij de hond en bij de baas. Vanuit die rust gaan we werken aan contact. Dit doen we middels eenvoudige maar intensieve aandacht oefeningen. Vanuit de rust gaan we de hond leren hoe hij zijn lichaam kan besturen – een hele mooie basis om zelf thuis leuke oefeningen te doen.

Voor wie is de basis gehoorzaamheid bedoeld?

De basis cursus is bedoeld voor jonge honden (pubers), maar ook voor honden die geen puppycursus hebben gevolgd of bij een andere vereniging een puppycursus hebben gevolg. Komt je hond uit het buitenland? Ook dan is deze cursus iets voor jou. Als je lid bent geworden, kan je inschrijven via het inschrijfformulier. Lid worden kan hier.

Na deze cursus kan je eventueel door naar de Sport voorbereidende Gehoorzaamheid (SVG)

Wil je meer informatie over deze cursus? Stuur dan een mail naar info@kczoys.nl.