Sport Voorbereidende Gehoorzaamheid

De Sport Voorbereide Gehoorzaamheid (SVG) is een een cursus die zich richt op de gehoorzaamheid die praktisch is voor het beoefenen van verschillende sporten, met een focus op de Agility en de Nadac Hoopers. Centraal staat contact tussen baas en hond, het leren samenwerken met je hond en je bewust worden van wat je hond nodig heeft om straks ontspannen in een groep te kunnen werken.

Tijdens deze cursus wordt er gewerkt aan 3 peilers:

  • Rust en contact: de voorwaarden om een hond überhaupt iets uit te kunnen leggen, zijn rust bij de hond en bij de baas. Vanuit die rust gaan we werken aan contact. Dit doen we middels eenvoudige maar intensieve aandachtsoefeningen.
  • Lichaamsbewustwording: vanuit de rust gaan we de hond leren hoe hij zijn lichaam kan besturen – een hele mooie basis voor de Agility en meteen ook een basis om zelf thuis leuke oefeningen te doen.
  • Spel en appèl – een samenspel tussen de wat meer klassieke gehoorzaamheid en de basis voor de sport. Oefeningen die aan bod komen zijn onder andere een steady start, ready to release, target sturen en zelfbeheersing. Kortom: alles wat een toekomstig sporthond nodig heeft.

Na deze cursus kunt u kiezen om verder te gaan in de Agility en Hoopers.

Voor wie is de SVG geschikt?

De SVG is een cursus die bedoeld is voor mensen die al weten dat ze de sport in willen en zich hier optimaal op willen voorbereiden of mensen die na de jonge honden graag op een leuke manier verder willen met de gehoorzaamheid. De hond moet wel de puppycursus en Basis Jonge Honden cursus afgerond hebben. Het is een intensieve cursus waarbij de cursisten ook huiswerk meekrijgen.

Wilt u meer informatie over deze cursus? Stuur dan een mail naar info@kczoys.nl.

Kijk snel op de cursuspagina voor de startdata en geef u op via het inschrijvingsformulier. Daar vindt u ook onze tarieven.